на:

Как се работи с Рефрактометър?

person Публикувано от: Екипът на alezor.bg list в: Рефрактометри и работа с тях comment коментар: 0 favorite хит: 4438

Рефрактометрите са уреди, които измерват концентрацията на различни разтвори, като използват свойствата на светлината да „пречупва“ своята посока на движение при преминаване през течности с различни характеристики.

За да отчита коректно, необходимо е рефрактометърът да бъде калибриран. Как се калибрира може да видите на:  Как да калибрираме рефрактометър?

След като сте сигурни че уредът е тестван и настроен за коректно измерване, трябва да направите следните стъпки:

- Насочете рефрактометъра към светлина и погледнете през окуляра. Ако измервателната скала се вижда размазано, завъртите окуляра докато изображението се фокусира.  

- Вдигнете капака, капнете няколко капки от материала който ще се тества и го затворете. Трябва течността да се разпредели равномерно, без да има въздух или сухи места.

- Изчакайте около 30 секунди докато се стабилизира показанието.

- Погледнете през окуляра на рефрактометъра, като едновременно с това го насочете към източник на светлина. 

- Отчетеният резултат е допирната граница между бялото и синьото поле на скалата. Ако виждате само бяло или само синьо поле означава, че тестваната проба е с концентрация извън обхвата на Вашия уред.

Тук може да разгледате всички видове рефрактометри, които предлагаме. Те са предварително тествани и калибрирани от екипа на
alezor.bg за да бъдат готови за употреба.

Всички рефрактометри са с гаранция 2 години. 

Подобни публикации

Коментар

няма коментар

коментар

неделя понеделник вторник сряда четвъртък петък събота януари феруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември