Данни за администратора на онлайн магазина:

АЛЕЗОР ЕООД  е дружество със седалище гр. Горна Оряховица, ул. „Отец Паисий“ № 61А и адрес на управление гр. Горна Оряховица, ул. „Васил Левски“ № 11 с ЕИК: 205474545 и данъчен номер: BG205474545

Условия за ползване на сайт alezor.bg и rakiata.bg

Моля прочетете внимателно общите условия преди да използвате този онлайн магазин!

Този документ представлява общите условия за използване на онлайн магазина alezor.bg / rakiata.bg, като в него се регламентират взаимоотношенията между потребителите на сайта и АЛЕЗОР ЕООД.

Всеки потребител, регистрирал поръчка през сайт
www.alezor.bg / www.rakiata.bg чрез формата за поръчка, контактната форма, телефонно обаждане или по имейл декларира, че е съгласен със следните общи условия.

Общи условия: 

Всеки потребител на alezor.bg / rakiata.bg може да разглежда сайта и да направи поръчка, без да е задължително да се регистрира в него. Регистрацията дава възможност на потребителите да се възползват от допълнителни функционалности. Регистрация се прави след попълване на формата за регистрация, като с един имейл може да бъде създаден един акаунт.

Общите условия на alezor.bg и rakiata.bg важат за всички потребители на двата сайта.

Всички стоки се продават и доставят до изчерпване на количествата, като АЛЕЗОР ЕООД не се задължава да поддържа актуални данни за наличностите в онлайн магазина.

Сключване на договор за покупка от разстояние и/или услуги

Клиентът заявява желанието си за покупка на стока чрез регистриране на поръчка по телефона или електронен път. 

От АЛЕЗОР ЕООД ще изпратим автоматичен имейл или ще се свържем по телефона с клиента, за да потвърдим получаването на поръчката, което не се тълкува като поемане на ангажимент за изпълнението й.

АЛЕЗОР ЕООД запазва правото си да не изпълни направена поръчка, като предварително клиента ще бъде уведомен чрез телефонен разговор или по имейл.

Авторски права и ограничения относно тях

Потребителите на www.alezor.bg / www.rakiata.bg  могат да използват предлаганите услуги за лични нужди, без да нарушават авторските права на изображения, текстове и файлове или такива на трети лица, които са свързани пряко или косвено с тях.

Потребителите на www.alezor.bg / www.rakiata.bg нямат право да копират и разпространяват с каквато и да било цел публикуваните файлове, текстове и изображения.

Копирането и публикуването на информация, файлове и изображения става след писмено съгласие от страна на АЛЕЗОР ЕООД, където се посочва каква информация може да се използва от трети лица и при какви условия.

Препратки от www.alezor.bg / www.rakiata.bg водещи към други сайтове са за удобство на потребителите. АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност за информацията и файловете които се публикува в тях. 

  

 Търговски съобщения

При създаване на своята регистрация, клиентът има възможност да даде съгласие за получаване на търговски съобщения.

Клиентът има право да се откаже от получаването на търговски съобщения, като за целта уведоми продавача.

Политика за онлайн продажби

АЛЕЗОР ЕООД не се задължава да информира клиента за статуса на неговата поръчка и не носи отговорност от пропуснати ползи и други загуби при невъзможност клиента да използва сайта.

При нужда клиентът може да се свърже с АЛЕЗОР ЕООД чрез методите за контакт, посочени в раздел КОНТАКТИ

АЛЕЗОР ЕООД има правото да ограничи възможността за регистриране на поръчки на клиенти злоупотребили прекрачвайки правата си, което е довело до вреди за АЛЕЗОР ЕООД или трети лица.

Цените на Стоките и/или Услугите, обявени в Сайта са крайни, в български лева (BGN) и с включено ДДС.

При плащане по банков път АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност при възникнали допълнителни разходи, банкови такси, комисионни и други видове разходи.

Екипът на АЛЕЗОР ЕООД полага големи усилия, за да поддържа информацията в сайта коректна и точна. Въпреки това е възможно да се допуснат технически грешки или пропуски при администриране на сайта. Изображенията в сайта са примерни и не представят продуктите абсолютно точно, поради това е възможно доставените продукти да се различават от тях. В тези случаи АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност.

АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност за коректността на информацията и услугите публикувани в сайта.

Доставка

Доставка на поръчаната от сайтовете www.alezor.bg / www.rakiata.bg стока се изпълнява чрез куриерски фирми ЕКОНТ ЕКСПРЕС ООД, СПИДИ АД или ДЕЛИВЪРИ СОЛЮШЪНС ЕООД на територията на Република България и Румъния.

Срок за доставка:

Стоки, поръчани до 16 часа българско време - 24 часа, считано от потвърждение на поръчката.

Стоки, поръчани след 16 часа българско време -  24 часа, считано от деня, в който е потвърдена поръчката.

Посочените срокове не важат при поръчки, направени в официални почивни дни и при забавяне от страна на куриерската фирма.

АЛЕЗОР ЕООД си запазва правото да удължи с до 60 календарни дни доставката на стоки, които не са в наличност, след информиране на клиента и съгласие за това от негова страна.

Екипът на АЛЕЗОР ЕООД се стреми да избегне вероятността за възникване на транспортни дефекти. Поради това, опаковаме всяка пратка по най-добрия начин, с най-подходящите материали за целта, но въпреки това Ви молим да проверявате своите пратки в присъствието на предаващия куриер! В противен случай, няма да бъдат признати рекламации за липсващи части, транспортни дефекти и липсващи документи.

Заплащане на закупени стоки и услуги

Потребителите на alezor.bg и rakiata.bg могат да заплатят своята стока в брой, чрез наложен платеж с пощенски паричен превод, с банкова карта или по банка.

- Плащане в брой: при получаване на стоката лично от наш склад.
- Плащане чрез наложен платеж с пощенски паричен превод: при получаване на стоката от куриер.
- Плащане онлайн: чрез банкова карта.
- Плащане чрез банков превод: при този метод стоката се изпраща когато сумата се отрази в банковата сметката на АЛЕЗОР ЕООД. 

 

Цени на доставка:

Цените на доставка се калкулират в процеса на направа на поръчка. Безплатна доставка се предлага за всички поръчки на стойност равна или по-голяма от 100лв с ДДС при условие, че теглото на поръчаните артикули не надвишава 2 килограма. При поръчки с тегло над 2 килограма, цената за доставка се уточнява по телефона с клиента, след като се направи справка с куриерската фирма, която ще извърши доставката.

Отказ от закупени стоки чрез договор сключен от разстояние

Клиентът на www.alezor.bg / www.rakiata.bg има право на отказ от покупка, направена чрез договор, сключен от разстояние в срок от 14 дни, без да дължи неустойки за това. Срокът от 14 дни започва да тече от момента на приемане на стоката от куриерската фирма, доставила стоката. 

За да се възползва потребителят от правото си на отказ от покупка, направена от разстояние, трябва да уведоми АЛЕЗОР ЕООД за това писмено по електронен път или на хартиен носител.

…………………………………………………………………………………

Формуляр за връщане

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен
договор за покупка на следните стоки / услуги:

Стоката е поръчана от сайт:   

Стоката е поръчана на дата:   

Номер на поръчката:  

Имена на потребителя:

Стоките са доставени с товарителница:

Банкова сметка, по която да бъдат възстановени паричните средства:

 

...................                                                                             ....................

/Дата/                                                           /Подпис на потребителя/

…………………………………………………………………………………………………...Връщане на стоките при отказ от покупка, направена от разстояние

След като клиентът заяви желанието си да се откаже от направената покупка трябва да върне закупените стоки в срок от 14 дни на АЛЕЗОР ЕООД. Срокът започва да тече от момента, в който потребителят уведоми АЛЕЗОР ЕООД за желанието си за отказ от покупка. Ако потребителят е закупил повече от един брой от даден артикул и е разопаковал повече от 1 брой от този артикул, няма да бъде уважена молбата му за връщане на стоките. Стоките, които ще бъдат върнати трябва да бъдат с оригиналната си опаковка, в изряден външен вид и с всички придружаващи ги документи, аксесоари и части. Ако стоката е била закупена с друг артикул, в пакетна промоционална цена, следва да бъдат върнати всички артикули, включени в промоционалния пакет.

Стоките се изпращат до: 

Име на фирма: АЛЕЗОР ЕООД

Получател на стоката: Александър Александров

Телефон: 0886 625 743

Гр. Горна Оряховица

Офис на Спиди: комплекс Амбарица - ул. Вичо Грънчаров № 12

 

ВАЖНО! Стоката трябва да бъде подходящо опакована за транспортиране по изискванията на куриерска фирма СПИДИ АД.  Стоката трябва да бъде изпратена задължително с преглед и тест, за да бъде проверена за транспортни дефекти. АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност за транспортни дефекти  и невъзможност пратката да бъде проверена при предаване от служителя на куриерската фирма.

Възстановяване на парични средства при отказ от покупка

След като стоките бъдат върнати на АЛЕЗОР ЕООД, се възстановява сумата, заплатена за стоките на клиента, в срок от 14 дни, считано от момента, в който е предявено желанието за отказ от покупка чрез банков превод. Ако данните за банкова сметка, посочени от клиента са грешни, АЛЕЗОР ЕООД не дължи обезщетение за неполучените парични средства.

Юридически лица не могат да упражнят правото си на отказ от покупка сключена с договор от разстояние, както и от други права посочени в закона за защита на потребителя, тъй като по смисъла на този закон не се считат за потребители.

Преглед на стоката при предаване от куриер и рекламации

При получаване на поръчаните стоки, купувачът трябва да прегледа пред предаващия куриер съдържанието на пратката дали отговаря количествено и на поръчаните стоки, както и за транспортни дефекти, липсващи части, аксесоари или документи. Ако има наличие на такъв тип несъответствие, следва да информира предаващия куриер за констатираните липси или дефекти, за да може предаващия куриер да направи констативен протокол. Ако получателят на пратката не направи тази проверка, рекламации от подобен характер няма да бъдат удовлетворени и АЛЕЗОР ЕООД не се задължава да подмени стоките, да изплати на клиента обезщетения, такси или да възстанови паричните средства за направената покупка. Всички стоки се предлагат с гаранция от 24 месеца за физически лица и 12 месеца за юридически лица. Изключение правят стоки, които са част или консуматив за други стоки.

За документ, служещ за гаранционен сертификат се счита касовият бон или товарителницата, с която е получена поръчаната стока.

При проява на дефект на поръчаната стока, следва незабавно да се изведе от експлоатация и да се уведоми АЛЕЗОР ЕООД.

Прехвърляне на собствеността

Прехвърлянето на собствеността на стоките от Продавача на Клиента се счита за изпълнено, след като клиентът извърши плащането и удостовери с подпис транспортният документ, предоставен от куриера.

Лични данни

АЛЕЗОР ЕООД защитава личните данни на клиентите си съгласно Закона за защита на личните данни. Всеки потребител има право на достъп до личните си данни, както и да се възползва от правото да ги променя или да бъдат изтрити (заличени). Приемайки настоящите общи условия, чрез своята регистрация в сайта, клиентът се съгласява АЛЕЗОР ЕООД да обработва личните му данни. Предоставените лични данни ще бъдат използвани за доставяне на поръчаните стоки и няма да бъдат предоставяни на трети лица за маркетингови цели. АЛЕЗОР ЕООД си запазва правото да събира информация за IP адреси и други данни на потребителите, ако това е необходимо, за да бъдат спазени законни, юридически процедури или настоящите общи условия.

За допълнителни въпроси можем да съдействаме на телефоните или по имейл, които са посочени в раздел контакти.

За екипът на АЛЕЗОР ЕООД е от особена важност поверителността,  защитата на личните Ви данни и финансовата информация, която ни предоставяте. Вашите лични данни се обработват въз основа на приложимото законодателство и по-конкретно на Общия регламент 2016/670 (по-известен като GDPR), Закона за защита на лични данни (ЗЗЛД) и Закона за електронната търговия (ЗЕТ).

В тази декларация ние от АЛЕЗОР ЕООД Ви информираме за данните, които обработваме, съхраняваме и защитаваме, за да изпълним сключеният договор за покупка стоки и услуги от разстояние.

За какво използваме Вашите лични данни?  

След като направите поръчка за стоки и/или услуги по телефон, имейл или чрез формата за поръчка, Вие предоставяте лични данни, за да изпълним договорът за покупка, сключен с нас от разстояние. Данните, които сте ни предоставили ще бъдат запазени за периода на гаранционно обслужване, за да можем да откликнем адекватно в най-кратък срок на възникнали въпроси. Предоставените лични данни може да бъдат споделени с:
- Куриерски фирми, за доставяне на поръчаните артикули
- Счетоводна обслужваща фирма, за нуждите на данъчното обслужване
- Длъжностни лица, изпълняващи законови процедури

Личните Ви данни няма да бъдат предоставяни на трети лица, с изключение на посочените по-горе, без съгласие от Ваша страна.


Съхраняване

За да осигурим по-добро потребителско изживяване по време на пазаруването в онлайн магазина ни както и за да изпълним направените поръчки ще съхраняваме следните лични данни:

- телефонен номер
- рождена дата
- име и фамилия
- адрес
- IP адрес
- имейл адрес

При завършена поръчка, ще съхраняваме Вашите данни съобразно периода посочен в чл. 6, ал. 1, букви (а) и (б) от GDPR съхраняваме всички данни по правоотношението до изтичане на предвидения в чл. 12 от Закона за счетоводството 10-годишен срок.

Коментари и оценки

Когато коментирате или оценявате публикация или артикул, ние събираме данните, които са показани във формуляра за коментар, както и IP адрес.

Права: 

Клиентите имат възможност да наблюдават и редактират личните си данни по всяко време, в своя клиентски профил или да изиска да съберем цялата информация, която е събрана на сървъра на онлайн магазина, за да му я предоставим или редактираме (поправим). За целта, клиентът може да даде своята заявка чрез методите описани в раздел Контакти.

- Право на достъп до личните данни
- Право на коригиране на личните данни
- Право на пренос на личните данни
- Право на изтриване – забравяне на личните данни
- Право за получаване на информация за методите на обработка на личните данни
- Право на ограничаване обработката на лични данни от страна на администратора.
- Право на подаване жалба към контролиращите органи.

При възникнала ситуация, без да възпрепятстваме и пречим на Вашето право за сигнализиране на контролните органи, Ви молим най-учтиво да се свържете първо с нас! Ще направим всичко възможно, за да разрешим Вашият проблем по взаимно съгласие.  На разположение сме на номер 0886 625 743 или alezor@abv.bg.

“Бисквитки“

Политика за използване на бисквитки и други подобни технологии

Тази политика се отнася до отнася до малките текстови файлове, наречени Бисквитки“ и други подобни технологии, които се използват в уеб сайтове, управлявани от АЛЕЗОР ЕООД със седалище гр. Горна Оряховица, ул. Отец Паисий, №61А и адрес на управление, гр. Горна Оряховица, ул. Васил Левски, №11; ЕИК: 205474545, номер на регистрация по ДДС: BG205474545.

„Бисквитките“ използвани в сайтовете alezor.bg и rakiata.bg се използват за следните цели:
- за реклама
- за някои функционалности на сайта
- за анализ на поведението на посетителите на сайта

Какво са „бисквитките“?

“Бисквитките” са малки текстови файлове, които ще бъдат запазвани на Вашия компютър, мобилен телефон или друго устройство, през което се осъществява достъп до интернет. „Бисквитките“ се инсталират чрез искане, подадено от устройството на потребителя към сървъра, на който са находящи онлайн магазини alezor.bg и rakiata.bg или на сървъра на трето лице.

Какви бисквитки се използват в alezor.bg / rakiata.bg?

Ние използваме сесийни и постоянни бисквитки.

Сесийните „бисквитки“ са файлове, които не се запазват трайно на устройството на потребителя, а се съхраняват до завършване на потребителската сесия. Постоянните „бисквитки“ се съхраняват на устройството на потребителя, докато не бъдат изтрити от самия него или докато не изтече срока, заложен в параметрите на бисквитките.

 

Съдържат ли се лични данни в „бисквитките“ или подобните технологии?

„Бисквитките“ и подобни технологии не изискват лични данни и в повечето случаи не идентифицира личността на онлайн потребителите. Има ситуации, при които лични данни могат да бъдат събрани по време на използването на „бисквитки“ за улеснение на някои функционалности на сайта, като автоматично попълване на имена, телефони и други. Тези данни са шифровани и защитени от неоторизиран достъп.

Блокиране на бисквитки

Всеки ползвател на сайта, може да блокира бисквитките, като това ще попречи на някои функционалности да бъдат активни, като: автоматично попълване на данни, автоматично вписване в акаунт и други. За да изключите бисквитките, трябва да промените настройките на браузъра си, като информация за това можете да откриете в официалния сайт на браузъра, който използвате.

Защита и поверителност

Браузърът, който използвате има възможност да бъде настроен за ниво на защита и поверителност. Можете да изберете кои видове „бисквитки“ да се съхраняват, за какъв период от време и да изтриете всички „бисквитки“ ръчно или автоматично - след затваряне на потребителската сесия.

За допълнителни въпроси можем да съдействаме на телефоните или по имейл, които са посочени в раздел контакти.

Екипът на АЛЕЗОР ЕООД Ви пожелава приятно пазаруване!