Отказ от закупена стока чрез договор, сключен от разстояние

Клиентът на www.alezor.bg / www.rakiata.bg има право на отказ от покупка, направена чрез договор, сключен от разстояние в срок от 14 дни, без да дължи неустойки за това. Срокът от 14 дни започва да тече от момента на приемане на стоката от куриерската фирма, доставила стоката. 

За да се възползва потребителя от правото си на отказ от покупка, направена от разстояние, трябва да уведоми АЛЕЗОР ЕООД за това писмено по електронен път или на хартиен носител.

…………………………………………………………………………………
Формуляр за връщане

С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки/услуги:

Стоката е поръчана от сайт:   

Стоката е поръчана на дата:   

Номер на поръчката:  

Имена на потребителя:

Стоките са доставени с товарителница:

Банкова сметка, по която да бъдат възстановени паричните средства:

 

...................                                                                             ....................

/Дата/                                                           /Подпис на потребителя/

…………………………………………………………………………………………………...Връщане на стоките при отказ от покупка, направена от разстояние

След като клиентът заяви желанието си да се откаже от направената покупка, трябва да върне закупените стоки в срок от 14 дни на АЛЕЗОР ЕООД. Срокът започва да тече от момента, в който потребителят уведоми АЛЕЗОР ЕООД за желанието си за отказ от покупка. Ако потребителят е закупил повече от един брой от даден артикул и е разопаковал повече от 1 брой от този артикул, няма да бъде уважена молбата му за връщане на стоките. Стоките, които ще бъдат върнати, трябва да бъдат с оригиналната си опаковка, в изряден външен вид и с всички придружаващи ги документи, аксесоари и части. Ако стоката е била закупена с друг артикул, в пакетна промоционална цена, следва да бъдат върнати всички артикули, включени в промоционалния пакет.

Стоките се изпращат до: 

Име на фирма: АЛЕЗОР ЕООД

Получател на стоката: Александър Александров

Телефон: 0886 625 743

град Горна Оряховица

Офис на Спиди: комплекс Амбарица - ул. Вичо Грънчаров № 12

 

ВАЖНО! Стоката трябва да бъде подходящо опакована за транспортиране по изискванията на куриерска фирма СПИДИ АД.  Стоката трябва да бъде изпратена задължително с преглед и тест, за да бъде проверена за транспортни дефекти. АЛЕЗОР ЕООД не носи отговорност за транспортни дефекти  и невъзможност пратката да бъде проверена при предаване от служителя на куриерската фирма.Възстановяване на парични средства при отказ от покупка

След като стоките бъдат върнати на АЛЕЗОР ЕООД, се възстановява сумата, заплатена за стоките на клиента, в срок от 14 дни, считано от момента, в който е предявено желанието за отказ от покупка чрез банков превод. Ако данните за банкова сметка, посочени от клиента са грешни, АЛЕЗОР ЕООД не дължи обезщетение за неполучените парични средства.

Юридически лица не могат да упражнят правото си на отказ от покупка сключена с договор от разстояние, както и от други права посочени в закона за защита на потребителя, тъй като по смисъла на този закон не се считат за потребители.