• -10%

pH метър за почва 0-14 рН, с Bluetooth свързаност, Функция за записване на данни за период на време.

189,70 лв.
170,73 лв. Спестявате 10%
id 4179


КОД: 20204986

Ph метър за почва с автоматична температурна компенсация от 0.1 до 60 ℃. Здравият дизайн на електрода от неръждаема стомана го прави подходящ за тестване на суха,  твърда или песъчлива почва. Подходящ за използване в хидропоника, оранжерии, градинарство на открито, поддържане на морава, земеделие и други. Тестера измерва рН в диапазон от 0 до 14, с точност 0.1 рН и има функции за запис на данни (data logger) и свързаност с Bluetooth. 

Количество
БЪРЗА ПОКУПКА

Бърза покупка

pH метър за почва 0-14 рН, с Bluetooth свързаност, Функция за записване на данни за период на време. (ref. 20204986)

Изпратете заявка за закупуване на продукта. Ще ви се обадим възможно най-скоро.

Loading...

 

Проверка на пратката при доставка

 

Доставка до офис на Еконт/Спиди или до адрес.

 

Право на отказ от покупка в срок от 14 дни.

Функция регистратор на данни (data logger): Bluetooth предаването на данни в реално време дава възможност информацията да бъдат запазена, проследена как се изменят във времето, както и да споделяте резултатите от тестовете с други устройства. След като уреда е включен и се постави в почвата веднага отчита резултата от измерването. След 5 минути преминава в режим на пестене на енергия и дисплеят се изключва, но дори и тогава продължава да изпраща данни към устройството към което е свързан. В App приложението на рН метъра за свързаност със смартфон можете да зададете ниска и висока граница на рН и когато измерената стойност е извън тези граници, измерените и записаните резултати се визуализират в червен цвят.

Характеристики: 
Диапазон измерване на рН: 0 - 14 рН
Разделителна способност: 0.01 pH
Точност: 0.1 рН
Диапазон измерване на температура: 0 до 60 ℃
Разделителна способност: 0.1 ℃
Точност: ±0.5 ℃
Температура на работната среда: 0 - 80 ℃
Влажност на работната среда: 90% RH
Клас на защита от прах и пръски: IP67
Захранване: батерии 4хLR44 1.5V
Дисплей: LCD
Подсветка: да с App контрол
Автоматична температурна компенсация: 0 до 60 ℃
Точки за калибриране с рН разтвори: 4.00, 6.86, 7.00, 9.18, 10.00;

Какво е pH нивото на вашата градинска почва? Всяко растение предпочита различно ниво на киселинност. Използвайте диаграмата на pH за почва, за да разберете кое ниво на pH е най-добро за вашите растения. След това научете как да го коригирате!

Правилното pH на почвата е от ключово значение за отглеждането на здрава градина, но това е фактор, който често се пренебрегва в полза на нивата на хранителни вещества и консистенцията на почвата. Въпреки, че това също са важни неща, които трябва да имате предвид, pH на почвата играе основна роля за това колко добре вашите растения могат да абсорбират хранителните вещества, които им осигурявате, така че е важно да го направите правилно!

Грешното рН няма да убие растенията директно, но може да повлияе на растежа им и да доведе до по - слаба реколта, в зависимост от това колко чувствително е растението. Много растения са в състояние да се адаптират към различни нива на рН. Хортензиите, например, произвеждат различни цвят цветове в зависимост от това дали се отглеждат в кисела или алкална почва.

pH от 6,5 е почти подходящо за повечето домашни градини, тъй като повечето растения процъфтяват в диапазона от 6,0 до 7,0 (леко кисел до неутрален). Някои растения (боровинки, азалии) предпочитат по-кисела почва, докато няколко (папрати, аспержи) се справят най-добре в почва, която е неутрална до леко алкална.

 Как да регулирате pH на почвата?

След като разберете вашето pH на почвата, може да се наложи да го коригирате, за да отговаря на нуждите на растенията, които отглеждате. Нивото на киселинност ще определи количеството изменение на почвата, което е необходимо, за да се повиши или намали до подходящото ниво. Киселата почва се неутрализира, чрез прилагане на фино смлян варовик или дървесна пепел, а алкалната („сладка“) почва обикновено се третира с гипс (калциев сулфат), смляна сяра или компост.

20204986

За момента няма отзиви на клиенти.

Препоръчани продукти

16 подходящи продукта в същата категория