Захаромер – рефрактометър, 0 до 32% brix, за измерване на захарност на грозде, плодова каша, гроздова мъст, остатъчна захар

39,00 лв.
id 31

Промо код за безплатна  доставка: free

Оптичен рефрактометър (захаромер)

Оптичен рефрактометър (захаромер) за измерване на захарността преди, по време на ферментация и след това в гроздовата мъст. Подходящ е още за  плодови сокове, захарни разтвори и други. Чрез този уред се избягва грешка при измерване, причинена от наличието на въглероден двуокис и частици,  които влияят на измервателните инструменти от тип ареометър.  

 Процесът по измерване се състои в следните стъпки:
- Вдигнете стъклото на зоната за поставяне на  пробата.
- Вземете проба с помощта на пипетата от комплекта
- Поставете няколко капки върху зоната за проби
- Затворете стъклото
- Погледнете през окуляра, като предварително сте насочили уредът към светлина

Количество
БЪРЗА ПОКУПКА

Бърза покупка

Захаромер – рефрактометър, 0 до 32% brix, за измерване на захарност на грозде, плодова каша, гроздова мъст, остатъчна захар (ref. 20200002)

Изпратете заявка за закупуване на продукта. Ще ви се обадим възможно най-скоро.

Loading...

 

Проверка на пратката при доставка

 

Доставка до офис на Еконт/Спиди или до адрес.

 

Право на отказ от покупка в срок от 14 дни.

КОД: 20200002


Захаромер – рефрактометър, Обхват 0 до 32% brix, за измерване на захарност на грозде, плодове, плодова каша, гроздова мъст, остатъчна захар на вино

Спецификации:
Диапазон на измерване от 0 до 32% захарно съдържание;
Автоматична температурна компенсация от 10 до 30 ° C
Референтна температура 20 ° C

В комплекта са включени:
Рефрактометър с алуминиев корпус и гумирано покритие
Пипета за взимане на проба
Кърпичка за почистване
Кутия за пренос и съхранение
Отвертка за калибриране
Инструкция на български език.
Разтвор за калибриране
Сертификат за качество


Получавате рефрактометъра с 2 години гаранция.

Всички рефрактометри са предварително тествани и калибрирани от екипът на alezor.bg, за да Ви гарантираме високо качество и максимална удовлетвореност от направената покупка.

Заедно с този продукт нашите клиенти много често купуват и  Рефрактометър за алкохолно съдържание - Спиртомер.

Тук можете да разберете повече за това, как се работи с рефрактометър:  

Тук можете да разберете повече за това,как да калибрирате рефрактометър:

Най – използваният захаромер за измерване на захарност на различни плодове, грозде, вино, гроздова мъст, плодови каши и други  в диапазон от 0 до 32 %.

Захаромера – рефрактометър е уред с който може лесно, бързо и много точно да измерите захарното съдържание на всички видове плодови сокове, гроздова мъст и вино  в диапазона от 0 до 32% захарност. По време на измерването не е необходимо да се използват таблици за пресмятане на температурна компенсация на отчетения резултат от захаромера, тъй като той има система АТС за автоматична температурна компенсация в диапазон от 10 до 30°C .

Благодарение на метода на измерване, чрез пречупване на светлината, оптичният рефрактометър позволява тестване на виното или плодовият сок да се направи с много малка част от взетата проба. Благодарение на това няма да се наложи да се филтрира или изцежда голямо количество от материала или сока на плода който трябва да се тества, достатъчно е едно гроздово зърно за да се разбере дали е узряло гроздето и готова за прибиране. Захаромерът – рефрактометър е мобилен и удобен за полеви измервания. Можете да се използва за проверка на захарността на сливи, кайсии, круши и други плодове преди да бъдат закупени за направа на плодова каша за ферментация.

Рефрактоемтъра за захарност има високата точност и  с него можете да проследите до къде е стигнала ферментацията на гроздовата мъст или плодовата каша (джибри), за да може навреме да се приложат необходимите препарати за стабилизиране на виното или да бъде преварен ферментиралият материал. Когато ферментацията е приключила, рефрактометъра – захаромер ще отчете 7% Brix.

Кратка инструкция за работа с рефрактометър – захаромер:

- Насочете рефрактометъра към светлина и погледнете през окуляра. Ако измервателната скала се вижда размазано, завъртите окуляра докато изображението се фокусира.
- Вдигнете капака, капнете няколко капки от материала който искате да тествате и го затворете. Трябва течността да се разпредели равномерно, без да има въздух или сухи места.
- Изчакайте около 30 секунди докато се стабилизира показанието.
- Погледнете през окуляра на рефрактометъра, като едновременно с това го насочете към източник на светлина.
- Отчетеният резултат е допирната граница между бялото и синьото поле на скалата. Ако виждате само бяло или само синьо поле означава, че тестваната проба е с концентрация извън обхвата на Вашия уред.

Кратка инструкция за калибриране на рефрактометъра захаромер:

Рефрактометъра – захаромер се налага да бъде калибриран сравнително рядко. Препоръчваме да се калибрира веднъж годишно или при изтърване, поради възможност от разместване на призмата от удара.

Принципът на работа на рефрактометъра се основава на използване на явлението пречупване на светлината. При преминаване от едно вещество към друго светлинният лъч се отклонява от правата посока под определен ъгъл. Съотношението на ъгъла на влизане на светлинния лъч в материята и ъгълът му на пречупване в интерфейса на две среди се нарича коефициент (индекс) на пречупване.

За да калибрирате Вашия рефрактометър е необходимо първо да фокусирате изображението на измервателната скала. Насочете уреда към светлина и погледнете през окуляра. Ако изображението на измервателната скала се вижда размазано, с въртеливи движения на окуляра го фокусирайте.

Точното измерване зависи от внимателното калибриране. За да калибрирате точно рефрактометъра, първо трябва да се уверите, че температурата на околната среда е около 20°C , препоръчваме Ви да извършите калибрирането в климатизирана стая, в която температурата е 20°C. Необходимо е да имате разтвор за калибриране, съответстващ на типа рефрактометър, който ще настройвате. В зависимост от вида рефрактометър, може да се използва дестилирана вода, захарен сироп с предварително известна концентрация, алкохол и др. 

- Отворете капака, поставете 2 - 3 капки от разтвора върху призмата, след това затворете капака и се уверете, че течността се разпространява през призмата без въздушни мехурчета или сухи петна.
- Изчакайте около 30 секунди, докато отчитането се стабилизира.
- Подравнете призмата / рефрактометъра с източника на светлина.
- Погледнете в окуляра и можете да видите показанието. Ако измерената стойност не отговаря на концентрацията на калибриращият разтвор изпълнете следните действия:
- Отстранете гумената тапа и с помощта на отвертката от комплекта завъртете винта докато нагласите показанието да отговаря на характеристиките на Вашия калибриращ разтвор, например 0% при дестилирана вода.

След като приключите с дейностите по измерване или калибриране, почистете рефрактометъра с мека кърпа и го поставете обратно в кутията. Съхранявайте уреда сух и чист в помещения в които няма мухъл или плесени.

 

20200002

Техническо описание

Тип рефрактометри
Аналогови
Автоматична температурна компенсация
Да
За измерване на:
Brix

За момента няма отзиви на клиенти.

Препоръчани продукти

16 подходящи продукта в същата категория